Testimonials

“Toen ik Bea voor het eerst zag had ik meteen een goed gevoel. Een zuivere madam met onwaarschijnlijk veel vakkennis die heel erg ‘to the point’ is. Zelf heeft ze een hele weg afgelegd, een lange weg van zoeken, met vallen en opstaan. Dat heeft haar gemaakt tot wie ze vandaag is…een sterke getalenteerde vrouw die perfect weet wat ze doet en de materie (stem) de baas is. Haar aanpak als zangdocent is zeer eigenzinnig en authentiek in tegenstelling tot veel andere docenten die teruggrijpen naar een typisch klassieke manier van doceren. Ik voel mij comfortabel tijdens de lessen, voor het eerst heb ik het gevoel dat ik niet meer nadenk over zingen, maar dat ik gewoon zing! Een soort van vrijheid die ik nog niet vaak gevoeld heb, waardoor een stem terug kan beginnen leven. Voordien ging het alleen maar over presteren…controle. Een soort van foute controle die je afsnijdt van je energiestroom, van je levensstroom…waardoor je niet meer geniet. Dankzij Bea geniet ik terug van het zingen als nooit tevoren, want niks moet en alles kan. Ze geeft het juiste woord op het juiste moment. Mijn stem is in alle opzichten gegroeid. Let it flow, let it flow… Bea is niet alleen een goede zangdocent, maar is ook een schoon mens en een fijne vriendin. Dank u Bea!”

Chadia Cambie (zangeres – actrice, www.chadiacambie.net)

“Eindelijk thuiskomen bij mezelf!” Dat ging er door me heen na mijn eerste les bij Bea. Het was alsof haar manier van werken met klank mijn ziel aansprak en mijn werkelijke ik (stem) eindelijk naar boven kon komen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waar de vorm primeert op de inhoud. Maar bij Bea werkt het omgekeerd: zij vertrekt van uit je innerlijke kern en komt zo tot een prachtige vorm: je eigen individuele kleur. Als je die eenmaal hebt gevonden, is er geen weg terug en kan je deze enkel mooi beginnen slijpen tot een prachtige zuivere diamant. Ik gebruik Bea’s advies en kennis niet enkel bij het zingen maar ook in mijn presentatiewerk en zelfs in mijn dagelijkse bestaan. Zo wordt zingen, praten, klank produceren: a way of being, un état d’etre…”

Sandra Deakin (www.sandradeakin.com)

 

“Wat heeft Bea mij doen ontdekken: “het proeven van mijn eigen stem”, zei het kleine meisje dat van chocolade houdt!”

Bibi Diabokua (zangeres Sweet Coffee, www.sweetcoffee.be )

“Voor ik bij Bea aanbelandde, was ik onzeker en niet tevreden met mijn leven zoals het was. Tot op een dag mijn kinderen me inschreven voor X-factor bij VTM. Zo kwam ik bij Bea terecht… Oorspronkelijk was het de bedoeling om mij klaar te stomen voor deze selectieproef maar het reikte uiteindelijk veel verder dan dat. In de lessen van Bea kwam ik er namelijk achter dat zingen met de totale persoonlijkheid samenhangt. Bea wees me op mijn onzekerheid, faalangst en leerde me niet alleen mijn stem te gebruiken maar ook bij mezelf te komen én te blijven. Wat zij vooral accentueerde was, dat alles goed is zoals het is. Stilaan voelde ik dat deze manier van les krijgen invloed had op mijn persoonlijk leven. X-factor werd bijzaak… Wat gebeurde was, dat ik de uitdaging aanging om mijn leven totaal om te gooien en mijn mogelijkheden ten volle te durven benutten! Dit resulteerde in een voor mij totaal nieuwe job en werkomgeving. In mijn persoonlijk leven heb ik geleerd alles te accepteren wat op mijn weg komt… zo kreeg ik door klank…kleur in mijn leven!”

Ann Vanbrussel

“We waren al lang op zoek naar een zangdocent die meer onze materie begreep en wat wij wilden doen en bereiken met klanken en zang. Geen klassieke zangleraar dus want klassieke zangtechnieken brachten ons verder van ons doel af. Via onze instrumenten en zang zijn we altijd op zoek naar frequenties die mensen kunnen beroeren. Bea is een meesteres in deze materie. Zij voelt en hoort wie jij bent in jouw gegevenheid en jouw unieke klank. Zij zal nooit uitspreken dat je niet kan zingen. Maar dikwijls zit je met allerlei blokkades die je hebt opgelopen in het verleden. Bea gebruikt verscheidene creatieve middelen alsook visualisatietechnieken die je doorheen de blokkades halen. Wanneer je denkt dat je stem vals is, niet duidelijk overkomt, helpt ze je concreet door aan te halen dat je stem zijn weg mag zoeken, dat je meer ruimte aan je stem mag geven. Zij heeft ook veel aandacht voor lichaamstaal en ademhaling. Bij haar gaat het om de totale ruimte zowel in jezelf als in de klank. Het is gewoon prachtig de ondersteuning die wij van haar krijgen op onze ingeslagen weg. Wij zijn haar heel dankbaar. Wil je graag je eigen klank ontdekken dan is zij werkelijk een aanrader. Bij Bea gaat zingen veel verder dan muziek maken alleen!”

Ina Knoops (www.energy-therapy.be)

“Bea, ik heb enkele coachings bij jou mogen volgen en had je graag mijn ervaringen hieromtrent laten weten: Ik bedank je voor de bijzondere kennis die je in je hebt en op zo een meesterlijke en begrijpbare manier naar buiten brengt. Door jouw inbreng en inzichten is mijn zelfvertrouwen en uitstraling tijdens presentaties die ik geef, heel wat gestegen. Verder vind ik een grote evolutie in mijn stem en ervaar ik dat mijn stem veel minder snel vermoeid geraakt. Ook sta ik veel meer ontspannen voor een groep mensen. Dit is vooral te danken aan de trainingen die ik bij jou heb gevolgd. Ze hebben me niet alleen vernoemde hulp geboden maar ook gezorgd voor heel wat persoonlijke inzichten. Als je het mij vraagt: iedereen die voor mensen staat, voordrachten geeft of muzikaal werkt dient gecoacht te worden door jou!”

Peter Wydooghe (Memon)

“Bea is a very enthusiastic person with a lot of good ideas. Often she makes the trend! As a ‘voice’ coach she has her personal style and proper method, which is based on experiences and not on theories. More and more persons (singers , public speakers) are convinced of her method. She loves to work with music and the voice, better she feels it! Anyway, she’s got the drive….she goes for it!”

Evelien Verschroeven (coach@co-actief.be)

Houding Adem Stem