Mijn verhaal

Vijfentwintig jaar geleden kwam ‘ademhaling’ centraal te staan in mijn leven. Door allerlei cursussen en heel veel onderzoek werd het mijn specialiteit. Door het intens werken rond ademhaling en mijn eigen behoefte om klank te produceren, begon ik automatisch het hoe en wat van zingen af te tasten. Ook hier werd zelf ervaren en onderzoeken een belangrijk gegeven. Het idee ‘als het ooit door iemand is bedacht en uitgevonden (wat betreft zangtechniek), kan ik het ook zelf ontdekken’ dreef me verder. Het werd een heel intens proces van jaren proeven, ruiken, aftasten, proberen, onderzoeken, lezen, overleggen en heel veel mensen raadplegen. Iedereen die mij informatie kon bezorgen, kwam hiervoor in aanmerking: kinesisten, osteopaten, logopedisten, zangpedagogen, zangers, sporters, dansers,psychologen, therapeuten,…ik heb heel wat vragen gesteld en alles zelf uitgeprobeerd. Niets vond ik vanzelfsprekend.

De Sherlock Holmes in mij genoot er van -ik ben verzot op dedectiveseries. En net zoals in zulke series kruisen op tijd en stond de juiste mensen, boeiende gegevens en briljante invalshoeken je weg.

Waar ik mij het meest op verheug is het feit dat dit een nooit eindigend proces is. Elk nieuw contact haalt de speurder in mij naar boven met zin voor onderzoek en synthese. Heerlijk is dat!

Wenst u meer informatie, ga dan hier naar onze contact pagina.

Houding Adem Stem